Kotitalousvähennys

Yksityishenkilöt voivat saada kotitalousvähennystä verotuksessaan kotitaloustyön kustannuksista. Vähennys on enintään 40% toteutuneista työkustannuksista. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 €/henkilö/vuosi, joten puolisot voivat saada kotitalousvähennystä 4500€ vuodessa. Vähennykseen liittyy 100 € omavastuuosuus.  Vähennys tehdään suoraan maksettavista veroista. Maksimivähennyksen saa, mikäli vähennykseen oikeuttavaa työtä teetetään noin 5875€ edestä, eli pariskunnat voivat teettää vähennykseen oikeuttavaa työta  11 750€ edestä.

Kotitalousvähennyksen voi tehdä omassa verotuksessaan myös omille vanhemmille ostettujen kotityöpalvelujen osalta.

Kotitalousvähennyksen saa tehdä hyvin moninaisista palveluista, kuten normaaleista kotitöistä, remonteista, puutarhatöistä, vanhustenhoidosta, lastenhoidosta tai kotieläimen hoidosta sekä esim. vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöistä.

Kotitalousvähennyksen saamisen edellytyksenä on, että työ teetetään ennakkoperintärekisterissä olevalla yrityksellä. Ennakkoperintärekisterissä olon voi helposti tarkistaa Y-tunnuksen tai yrityksen nimen perusteella osoitteesta ytj.fi.

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä saat osoitteesta vero.fi. Sieltä voi tulostaa verotukseen tarvittavan liitteen tehdyistä kotitaloustyön kustannuksista.

Kiinnostuitko palveluistamme?

  •  Kotityöt
  •  Pihatyöt
  •  Remontointi
  •  Kotiapu senioreille
Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Kotitalkkarit Espoo
Kaksoiskiventie 38A
02760 Espoo

Y-tunnus: 1840025-6
Puh: 010 440 6460

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Kotitalkkarit Espoo:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.